Meslek Seçimi

Atakan Büyükdağ, okuduğu okul ile yaptığı iş arasında dağlar kadar fark olan insanlardan bir tanesi. Onu benzerlerinden ayıran artık tanınıyor biliniyor olması.

Maalesef olmuyor. Keşke herkes tutku ile yapacağı işi henüz genç yaşında keşfedebilse. Keşke bu aşkla ilgili okullarda okuyabilse. Keşke tüm ömrünü bir alanda derinleşmeye adayabilse.  Ama olmuyor. Tıp okuyup şarkı söyleyeni biliyoruz hepimiz. Ya da benim gibi bilgisayar ile başlayıp, insan kaynakları yapıp ardından koçluk peşine düşeni de biliyoruz. Atakan Büyükdağ ise mühendislik okuyup tarih kitabı çıkaranlardan. Hem de ne kitap? Konu Hitler çevresinde dönüyor. Üstelik kitabın piyasaya çıktığı ilk hafta ikinci baskısı yapılmış, bir yıl içinde de 12.baskıya ulaşmış. Mühendis olmasının, araştırmaları sırasında katkılarını gördüğünü söylüyor.

– “Mühendislik nedir? O zaman tarih okusaydın?” dediğinizi duyar gibiyim. Siz, yine de öyle demeyin. Mühendislik vizyonunu tarih bilgilerinizle birleştirdiğiniz zaman, o soyut düşünebilme yetisiyle yaptığınız neden sonuç araştırmaları, sizi hayretler içerisine sokacak sonuçlarla buluşturuyor. http://atakanbuyukdag.com.tr/

Aslında bu yoruma şaşırmıyorum. Teknik bir eğitim ile başlamanın ben de faydalarını gördüm. Analitik yönümün geliştiğini zaman içinde fark ettim. Resmin bütününü görmek konusunda da farkındalıklarımın oluştuğunu şimdilerde anlıyorum.

Yine de daha doğru meslek seçimleri yapılsa daha kolay olurdu belki. Daha mutlu çalışanlarımız olabilirdi. Çalışan memnuniyet anketlerinde daha yüksek notlar çıkardı eminim. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapılıyor elbette. Çocuklarımız bizlerden daha şanslılar! Meslek seçiminde, “çocuğumuz doktor olsun da bize baksın” anlayışında değilseniz bu alandaki çalışmaları incelemenizi tavsiye ederim.

Bazen oluyor bazen ise olmuyor. Her konuda olduğu gibi meslek seçimi konusu da biraz şansa gelişiyor. Fakat yine de yapmak mümkün bence. Sonradan da olsa, ne ile mutlu olacak ise insan onun peşine düşmeli. Geç kaldım dememeli. Öyle ya zamanın bir yerinde “su akar yolunu bulur”

secret5

Secretcv.com’un, Mayıs 2016’da paylaştığı araştırma sonucuna göre meslekler ve çocukluğunda hayal ettiği işi yapma oranları. https://twitter.com/secretcvcom/status/734664407314235392

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir