Online Koçluğun Faydaları

Günümüz şehir hayatının yorduğu bizler kaçışlar ararız bazen. İçinden çıkılamaz bir kargaşanın içinde olduğumuzu düşünürüz. Bunca şeyi doğru raflara koymakta zorlanırız. Bir karar almaktan kaçarız, sonuçlarına hazır değilizdir. İsteriz ama bunu neden istediğimizi bilemeyiz. Bu liste uzar gider (bu listenin uzamış hali için; https://www.zuhalyigit.com/index.php/2016/12/30/koclugun-konulari/ isimli yazı okunabilir).
Koçluk almak bir sürü konu için etkin ve hızlı bir yardımcıdır çoğu kez. Fakat bu sürecin de kaosa dönüşmemesi gerekir.
Mesai sonrasına sarkan işler nedeniyle geç çıkmış olabiliyoruz işten. Trafik desek her saat diliminde var artık. Koçla anlaştığımız buluşma yerine planlanan saatte yetişmek  bir mucize haline gelmiş olabilir. Bu süreçte yaşanan stres de cabası. Benzer yol sıkıntısını koç da yaşar aynı zamanlarda. O da bir insan nihayetinde, onun da sinirleri gerilir zaman baskısı ile.
Online görüşmenin değeri işte böyle zamanlarda anlaşılıyor en iyi. Trafik stresi olmadan, her nerede isek, bilgisayar ya da telefonun olduğu her yerde. Sıcak evimde, rahat koltuğumda, elimde kahvemle. Ya da bir kafede, günün yorgunluğunu attıktan sonra, kim bilir. Online görüşmelerde saatlere de bağımlı değiliz hatta. Öyle ya evde yapılan görüşmeler 22:00-23:00 saat aralığında da yapılabilir, tercih edilir ise daha geç de.
Online görüşme sonrası eve ulaşım bir konu değil artık. İlgili seansın üzerinde düşünme, ödevler var ise çalışmaya başlama şansımız bile var.

Birkaç gündür pek alışık olmadığımız şekilde karla yaşamaya çalışan biz İstanbullular için şahane bir alternatif diye düşünüyorum online koçluk için.
Bu arada online koçluk il sınırlarını ortadan kaldırıyor, hatta ülke sınırlarını da. Lokasyon bağımsız, tüm koçlar sizinle birlikte yol alabilirler artık. Siz yeter ki yola çıkın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir